ЗДРАВСТВО НА КРАЈУ 2018: ИСПРАЋАЈ УСПЕШНЕ ГОДИНЕ!

  31 decembar 2018

У последњих пет година из локалног буџета за здарвство издвојено око 110 милиона динара, рекао председник општине Драгољуб Зиндовић обилазећи данас са сарадницима Дом здравља и Болницу, где је завршена надстрешница као последња у низу овогодишњих инвестиција у здравство

Председник општине Пријепоље Драгољуб Зиндовић, председница Скупштине општине Стана Марковић и доктор Зулкефил Бато Садовић, члан Општинског већа задужен за здравство, разговарали су данас са директорима Дома здравља и Болнице и њиховим сарадницима о реализацији планираних инвестиција у овој и плановима за наредну годину.

Директор Дома здравља, доктор Сеад Поровић и директор Болнице доктор Зоран Дробњак истакли су задовољство сарадњом са локалном самоуправом и спремношћу општинских функционера да се прате планови и потребе здравствених институција.

„Захваљујући том разумевању и планираним средствима за ову годину од укупно 20.490.000 динара, успели смо да одржимо континуитет у пружању адекватне и квалитетније здравствене услуге  и побољшамо услове у којима раде запослени у здравству», истакао је диртектор Дома здравља др Сеад Поровић. Он је поменуо само неке од бројних, по вредности ситнијих али по значају веома важних инвестиција а тај низ окончан је завршетком надстрешнице на улазу у Болницу и набавком и уградњом сензорских врата која ће обезбедити лакши приступ Служби хитне помоћи.

Доктор Зоран Дробњак, директор Болнице је указао на одличну сарадњу са Домом здравља што се огледа и у реализацији низа инвестиција које су директна потреба Болнице а у којима учествује Дом здравља који је у обезбеђивању средстава за такве инвестиције у бољој позицији јер је на списку законом предвиђених корисника локалних буџетских средстава.

Capture bolnicko

-Осим тога Болница је окренута донаторима и захваљујући њима решили смо и решавамо низ виталних потреба. При том мислим на завршетак операционе сале за гинеколошко и акушерско одељење која је практично окончана захваљујући Амбасади Јапана у Србији. Ових дана почела је израда пројектне документације за набавку и уградњу два лифта које ће у целини финансирати Компанија „МДГ“ власника Горана Вараклића, што је, такође од изузетне важности за функционисање болничких одељења и најдиректније ће олакшати интерни транспорт пацијената, рекао је Дробњак.

Доктор Зулкефил Бато Садовић, члан Општинског већа задужен за здравство, указао је да закон не предвиђе и не дозвољава директно улагање локалних буџетских средстава осим за домове здравља, али захваљујући разумевању председника општине и спремности да преузме пуну одговорност, решили смо многе проблеме и у Болници. Оно што, међутим, мора бити у жижи интересовања у наредној години јесте опрема јер наша Болница има добар кадар, има специјалисте патологије, гастроентерологије, пнеумофтизиологије, има два кардиолога али нема опрему како би они могли да покажу стечено знање, рекао је др Садовић.

-Приоритете у наредној години одредиће здравствени радници а ми ћемо учинити, као и ове године, максималне напоре да те приоритете испоштујемо. Општина Пријепоље је спремна да још издашније подржи те планове а о томе сведочи и чињеница да је у последњих пет година из локалног буџета у здравство уложено преко 110 милиона динара, односно безмало милион евра. Ми смо у 2018. години улагали средства буџета у опрему, медицинске апарате, возила као и санацију инсталација и других проблема у функционисању Дома здравља, Болнице али и Здравствене станице у Бродареву и сеоских амбуланти. Значајну подршку имали смо од стране руководства Болнице и Дома здравља и њихова примерна сарадња је допринела рационалном и ефикасном трошење буџетских средстава у сектору здравства, рекао је Зиндовић.

М.М.М.

 

 

Muharem Mutabdzija

Muharem Mutabdzija,

Glavni i odgovorni urednik nedeljnog lista "Polimlje".

Marketing

kasic markica1

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

jul 2020
npusčps
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

5098949
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
3186
4064
3186
57238
134040
5098949

Vaš IP: 18.207.240.230
2020-07-13 15:27