ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД: ИЗНЕНАЂЕНА САМ РЕАКЦИЈОМ ЗАПОСЛЕНИХ

  03 novembar 2016

“Уместо да ми кажу како ће ме својим радом уверити у супротно, почели су  да негодују“ каже в.д. директорица Сабира Хаџиавдић

„Када сам  дала изјаву  у медијима о нераду и јавашлуку у Центру за социјални рад, реаговала сам као политичар.  Засновала сам је на, не знам ни колико, примедаба изузетно незадовољних грађана. Када су чули да ће бити именована за директорку имала сам безброј позива и сусрета са људима који су се жалили на рад у Центру, истакла је Сабира Хаџиавдић, в.д. директорка Центра за социјални рад поводом реаговања Синдикалне организације  установе на наведену изјаву која је, како радници сматрају, увредљива  и произвољна.

„Верујте, ја сам се веома  изненадила таквом реакцијом запослених и то непријатно. Уместо да ми кажу да ће ме  својим радом уверити  у супротно, почели су са оваквим реакцијама. Али, то је ствар личности! Онај ко стварно буде савесно обављао свој посао имаће моју пуну подршку и помоћ, нагласила је Хаџиавдић.

Иначе, Синдикална организација Центра за социјални рад оставила је директорици простор од десет дана да се због своје изјаве дате медијима извини и демантује је, или да изјаву  ваљано образложи. Пошто је тај рок истекао, председница синдикалне организације, Драгојла Обрадовић, пренела је став запослених да директорици Хаџиавдић отказују сваку врасту сарадње и помоћи у превазилажењу очигледног неразумевања рада Центра за социјални рад, који је показала на самом старту. Запослени ће заштиту, како је изјавила Обрадовић, потражити и од  Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања али и код заштитника грађана, уз напомену да је Центар увек био похваљиван за свој рад као и да су њихови извештаји  усвајани без примедби и уз похвале колективу. Иначе, запослени истичу да немају ништа против персоналних решења локалних власти али да неће пристати на паушалне оцене свог рада које се базирају на информацијама „рекла- казала“.

Центар за социјални рад не погађа само почетно неразумевање на релацији директорица – запослени. Проблем за запослене и кориснике је што од  надлежног министарства још увек није стигла сагласност за именовање Сабира Хаџиавдић на место в.д. директорице, што имплицира блокадом рада ове установе. Запослени сматрају да би нова директорица за пет минута добила сагласност да не постоји проблем око неиспуњавања законских услова.

„Тај проблем не постоји“!, изричита је директорица Хаџиавдић.Поступак је у току а једини разлог што још увек нисам добила сагласност је у томе што се моја документација негде „загубила“. Председница Скупштине, Стана Марковић, лично је однела у Министарство моју комплетну документацију тако да  очекујем да ускоро стигне и сагласност“ , каже в.д. директорица Сабира Хаџиавдић.

„Већи проблем од сагласности  Министарства је то што је се не исплаћују социјална давања и једнократне помоћи  грађанима и то што запослени не могу да приме личне дохотке. Верујте да захтеви социјално угрожених свакодневно пристижу, каже са жаљењем Хаџиавдић.

Од 14. oктобра, када је ступила на дужност в.д, директора, у Центар за социјални рад пристигло је 185 захтева за једнократну новчану помоћ. Реч је о социјално угроженим грађанима којима је помоћ углавном потребна за набавку лекова и превазилажење тешких животних ситуација.

М.Ц.

Memnuna Cmiljanović

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Marketing

kasic markica1

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

april 2020
npusčps
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

4679678
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
1390
7946
1390
27183
151646
4679678

Vaš IP: 3.233.220.21
2020-04-06 09:25