МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ МЛАДЕН ШАРЧЕВИЋ ПОСЕТИО ПРИЈЕПОЉЕ

  05 maj 2017

 

Циљ је да створимо јасну слику о образовним профилима које треба да школујемо, на који ниво да подигнемо део наставе, а за даље деловаље везано за унапређење школства имамо озбиљну сарадњу везану не само за одржавање објеката већ и свега осталог што је корисно за децу која се школују, истакао је Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Србије, приликом данашње посете Пријепољу.

Данашња посета Младена Шарчевића министра просвете, науке и технолошког развоја у Влади Србије, само је једна у низу посета које је ово министарство у протеклих осам месеци организовало широм Србије. У изјави коју је дао медијима, Шарчевић је нагласио да је са сарадницима до сада обишао више од 60 школских управа, дајући подједнак значај свакој регији у Србији јер, како је рекао, сматра да је то прави начин да се упозна са начинима функционисања локаланих самоуправа и носиоцима посла у школама и да је дијалог прави пут за решење евентуални проблема.  

IMG 4400

„Радује ме оно што сам данас видео у Пријепољу. Реч је о озбиљним установама које су укључене у све процесе и учествују у свим пројектима везаним за реформе које нас очекују. Са председником општине и његовим сарадницима смо разговарали о многим темама, међу којима су реформа Гимназије и дуално образовање у које смо поред школства укључили локалну самоуправу, привреду и тржиште рада. Циљ је да створимо јасну слику о образовним профилима које треба да школујемо, на који ниво да подигнемо део наставе, а за даље деловање везано за унапређење школства имамо озбиљну сарадњу везану не само за одржавање објеката већ и свега осталог што је корисно за децу која се школују, истакао је министар Шарчевић.

IMG 4412

„Локална самоуправа за образовање издваја значајна средства јер сматрамо да је оно кључни фактор за даљи напредак и развој ове средине, нагласио је овом прилоком Драгољуб Зиндовић и додао:

„ Данас смо били у прилици да министра просвете упознамо са образовањем у општини Пријепоље. Иако је школска мрежа у општини Пријепоље прилично разуђена, покушавамо да унапредимо услове за одвијање наставе у свим школама које раде на територији општине. Задовољни смо, јер смо сматрамо да су школе добро опремљене и да им пружамо неопходну логистику у раду. Са министром смо разговарали о тренутним недостацима које можемо решити само уз помоћ ресорног министарства. Учествовали смо у одређивању нових образовних профила у школама и надамо се да ћемо и убудуће наићи на подршку ако проценимо да општина има потребу за школовањем одређеног кадра, рекао је Зиндовић.

IMG 4322

Након разговора са   председником општине Драгољубом Зиндовићем, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Србије Младен Шарчевић је са сарадницима и руководством општине посетио основну школу„Милосав Стиковић“ на Коловрату и Техничку школу у Пријепољу. После Пријепоља министар просвете, науке и технолошког развоја је са сарадницима посетио општину Прибој.

Ј. Бегановић

АНТРФИЛЕ

На наше питање да ли су у Министарству просвете у току кадровске промене због спорног Образовног пакета за учење о сексуалном насиљу над децом, министар Шарчевић је одговорио:

„ У министарству се кадровске промене дешавају константно јер нисам увео бирократски систем. Долазим из реалног живота и сматрам да сваки сектор мора да ради и постиже задовољавајуће резултате. С обзиром да је у послу ангажован мањи број људи, од њих очекујем спремност да се укључују у више послова. У последњих шест месеци било је много кадровских промена, а најновија је смена државног секретара и једног помоћника чиме смо постигли „стабилизацију“ тима. Тренутно се бавимо другим и трећим нивоом групација, односно одељења и сектора. Ојачали смо финансијски и ИТ сектор, подигли ниво предузетништва и увели низ других новина у факултетима и школама, али су и даље поједини сектори остали недирнути. Сектор којим нисам био задовољан је сектор за превенцију борбе против насиља у школама, а пакети су само парадигма те приче. Ако радници који су до скоро то радили изјаве да се у причу о увођењу Образовног пакета за учење о сексуалном насиљу над децом нису ни мешали, онда не могу а да се не запитам: А ко онда ту треба да се меша? С друге стране, врло је мало опао проценат насиља у школама и ми хоћемо то да интезивирамо. Оно на чему ћемо радити је појачан видео надзор и веће контроле у школама. Такође, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, биће појачана и контрола ученика током школских распуста. Оформили смо нови, озбиљан и активан тим који ће се бавити проблемима вршњачког насиља. Уопште, циљ је да створимо квалитетан кадар који ће радити тимски, допуњавати се и проблеме решавати ефикасно.

Jasmina Beganović

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Marketing

kasic markica1

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

jun 2020
npusčps
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

4927029
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
897
3670
19358
19358
131342
4927029

Vaš IP: 3.231.226.13
2020-06-06 08:47