Завршена седница Скупштине општине: АДВОКАТ УМЕСТО ЈАВНОГ ПРАВОБРАНИОЦА

  17 septembar 2020

Председник општине, одлуком одборничке већине, добио је сагласност да ангажује адвоката да би пред судовима штитио интересе општине до избора Јавног правобраниоца кога општина нема од априла ове године иако је то једна од најзначајнијих институција. И одборници већине и опозиције похвалили рад директора ЈКП“Лим“ Ениса Мемишаховића. Још два в.д директора

После пауза због упозорења одборника С.Тандира да се у сали налази особа која је позитивна на корона вирус и којој је изречена мера изолације, те због необезбеђеног директног ТВ преноса на шта је указала опозиција и захтевала да се седница настави тек кад се обезбеди та врста јавности рада, после неусвајање ни једог предлога опозиције за допуну, дневни ред је изгласан три сата после почетка седнице, те је Скупштина општине је на другом заседању расправљала о двадесет једној тачки. Усвојени су сви предлози одлука Општинског већа.

Издвајамо усвајање завршног рачуна буџета за прошлу годину уз мере које се морају предузети како би се отклонили недостаци и непоштовање прописа које је навео ревизор у извештају Државне ревизорске институције. Усвојен је и уговор о поверавању послова превоза у наредних десет година. Реч је о старом превознику који је овај посао обављао годинама.

Усвојен је и извештај о пословању у прошлој и кварталима ове године ЈКП“Лим“ и одборници и већине и опозиције имали су као и чланови Општинског већа речи похвале за рад директора ЈКП“Лим“ Ениса Мемишаховића који је рекао да је предузеће „на историјском минимуму по броју радника, а на историјском максимуму по добити“. Смеће, Стањевине, хигијена, прање улица, општинска одлука стара више година, понашање грађана су теме које су омогућила бројним одборницима да искажу „познавање материје“. Наставило се и током разматрања извештаја о пословању Регионалне санитарне депоније Бањица која постоји годинама, има једног запосленог и нема никаквих ингеренција. До сада. Неки од одборника су имали „своја виђења“ проблема депоније, други су имали идеје како све решити „о час посла“ али је исто тако врло озбиљан проблем што дискутанти не познају законске приписе и уредбе које је донела Влада Србије којима је уређена ова област. На локалним самоупоравама је да издвоје средства да се Регионална трансфер станица за четири општине што пре сагради. Потребно је око 160 милиона динара, држава је дала 20 милиона, а о детаљима - кад се формира нова Влада Србије и министарства.

Свакако најважнија тачка данашње седнице је Одлука о давању сагласности председнику општине да може ангажовати адвоката за заштиту имевинских права и интереса општине у судким споровима. Ово је, рекао је предлагач, Општинско веће, неопходно јер се губе спорови, одлазе милиони из буџета, а општина је остала без Јавног правобраниоца у априлу. Од маја, када је расписан конкурс нико није изабран. Зашто, питао је одборник СПП С.Тандир указујући да кандидат Ана Пејовић, која се јавила на расписани конкурс за ово место,по његовим сазнањима, није одустала, да испуњава услове али је изразио сумњу да „не одговара“ коалицији . Тако је овом одлуком створено још једно в.д.стање, дакле привремено јер већ постоје директори који су у в.д.стању, то је и био а и сада је начелник Општинске управе, а данас су именоване и две в.д.директорке које ће тај посао обављати до годину дана у Центру за социјални рад и Дому културе.

Верификовани су мандати одборницима Амели Мехонић (ДПС др Зулкефил Садовић Бато), Драгољубу Ракоњцу, Браниславу Дивцу, Марији Мрдаковић, Миланку Јовановићу и Драгици Коковић (Листа Александар Вучић-Ивица Дачић За нашу децу) те Елвиру Бањици и Сеаду Ровчанину ( Заједно за Пријепоље Расим Љајић).

(Опширно са друге седнице Скупштине општине у Листу „Полимље“).

И.Х.

Indira Hadžagić

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Marketing

oglas totaltv

kasic markica1

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

oktobar 2020
npusčps
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

5535598
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
177
2398
18075
84253
126995
5535598

Vaš IP: 35.170.78.142
2020-10-25 02:51