Преподневно заседање Скупштине општине Пријепоље: УМЕСТО ДИСКУСИЈА ПОЛАГАЊЕ РАЧУНА

  12 oktobar 2016

Одмах по усвајању дневног реда четврте седнице Скупштине општине било је јасно да ће неке друге теме бити много важније,  јер се кроз њих  могу и даље производити афере које се већ месецима свакодневно пласирају по медијима, како би се политичка сцена у Пријепољу приказала што живописнијом, па чак и ужареном, иако она то ни по чему није.

Председник општине Драгољуб Зиндовић је укратко образложио садржај извештаја који се нашао пред одборницима, а тиче се остваривања прихода и расхода у првих шест месеци ове године у односу на план, уз констатацију да је очигледно дошло до прецењивања прихода али и расхода али је забрињавајуће да је цела буџетска резерва и стална и текућа потрошена у првом кварталу ове године, што ће рећи у време изборне кампање.

Одборник СДП Емир Хашимбеговић, сматрао је да као председник општине у том периоду треба да истакне да је буџетска резерва, иначе у вредности од око 20 милиона динара, потрошена због санације оштећења која су изазвана временским неприликама због чега је било проглашено и делимично ванредно стање у општини. Међутим, одборници из редова коалиционе већине нису се сложили да су средства наменски потрошене, наводећи датуме где су и када рађени неки путни правци јер се све то дешавало у јеку изборне кампање, па сматрају да је то претходна власт користила као извор за финансирање своје кампање. Члан Општинског већа Милан Гачевић указао је какви проблеми настају када нема буџетске разерве, наводећи неке изгубљене спорове и одлуке претходног Општинског већа, што је изазвало бројне реплике. Председница Скупштине општине Стана Марковић морала је да изриче опомене јер  су одборници почели да се називају међусобно „лажовима“, чуло се и ко је „шериф“, ко „телал“, ко „чајо“. Иако је и онако  веома мало времена за дискусију, користи се говорница да се углавном пошаље нека политичка порука, увреда, да се инсинуацијом опемене „дотични“  који се сам препознаје, да има нешто „из фиоке“ и за њега. У вербалним разменама,  доприносећи  стварању атмосфере тензије, истакли су се Есад Хоџић и Изудин Шантић (СДП), а с друге стране члан Општинског већа Милан Гачевић, али и председник општине Зиндовић који је са Хоџићем разменио врло оштре реченице које упућују да има места за многа преиспитивања јер су у једном периоду обојица заједно била део власти која је доносила, како се показује и неке  спорне одлуке које се сада користе за обрачуне по медијима.

Доминирала је поново прича о неплаћеним рачунима за струју приватног предузећа чији је власник Есад Хоџић, јер је Гачевић показао рачун од пет милиона динара јер утрошена енергија није плаћана шест година , а комисија која је формирана је утврдила тада да бројило није ни мењало све те године стање. Хоџић је оштро реаговао, назвао тај рачун фалсификатом, Гачевића човеком без кредибилитета, али је председник општине Зиндовић потврдио изнете чињенице и нагласио да ће лично затражити да  још једном  надлежни органи провере  да ли је оваква радња заиста била учињена од стране власника приватног предузећа Хоџића и како је било могуће да за то не сноси никакву одговорност.  У други план је стављена чињеница да ће ускоро бити решено питање гробља на Росуљама  у Бродареву где одавно нема места за сахрањивање јер је требало током 10 претходних година предузети одређене правне радње.

Седница пуна тешких и неприличних речи и оптужби наставља се поподне

И.Х.

Indira Hadžagić

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Marketing

kasic markica1

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Baner oglasavanje

Vesti dana

Tag Cloud

MiniCalendar

april 2020
npusčps
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Kursna lista

 

Broj poseta sajta

4664954
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
5092
3636
22030
12459
151646
4664954

Vaš IP: 3.215.182.81
2020-04-03 22:51