donacija

ЕРНА ХАСАНБЕГОВИЋ, ђак генерације Економско трговинске школе: КЉУЧ УСПЕХА ЈЕ ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЈА

  22 jun 2021

„Бити најбољи и имати константан успех могуће је једино ако имамо јаке мотиве, што је важило и у мом случају.“

На крају школовања међу најбољима бирају се најбољи...ђаци који су, по правилу, веома скромно и тихо, али уз много труда, залагања, одрицања, воље и снаге, постигли најбоље резултате. Поред њеног имена у школском летопису стоји престижна титула – ЂАКА ГЕНЕРАЦИЈЕ!

„С обзиром на то да сам од малена маштала да се бавим бизнисом, економија је била изврсна база за потенцијално остварење успеха у истом. Поред тога, та делатност пружа широк опсег послова који су директно или индиректно повезани са економијом, а и самим тим већу шансу за запослењем.

Омиљени предмет ми је био маркетинг. Главна ствар која је у фокусу маркетинга јесте однос с купцима, а сматрам да бих због својих карактерних особина попут комуникативности, елоквентности и отворености могла да успоставим добар однос с њима. Прецизније, маркетинг је у великој мери компатибилан с мојом личним особинама, а управо то је оно што ме привлачи овој области.

Највећи успех током овог периода школовања је моја лична трансформација – постизање најбоље верзије себе. Средња школа је из мене извукла максимум, јер је надоградила моје врлине и открила потенцијале за које до тада нисам знала.

Он-лине настава је била доста комплексија и захтевнија у односу на до тада устаљени систем школства. Морам признати да је и за мене у почетку то био шок, али сам се релативно брзо адаптирала. У тој ситуацији је важила она изрека где има воље, има и начина и баш због таквог става нисам доживела пад у постизању резултата.

Кључ усклађивања мојих обавеза била је добра организација. Поред организације, морам споменути и спремност на одрицање и упорност. Бити најбољи и имати константан успех могуће је једино ако имамо јаке мотиве, што је важило и у мом случају. Ти мотиви(жеља за успехом и доказивањем)су ме терали да идем даље и постижем више, не остављајући простора да поклекнем или одустанем.

Подршка пријатеља и породице ми је била јако важна, јер сам слушајући њихове савете и конструктивне критике увек смело корачала у нове школске походе. Ништа мање битна била ми је подршка професора, који су ме својим похвалама охрабривали и мотивисали.

Најдраже успомене ће ми бити везане за друштво из мог одељења. За ове четири године створили смо чврсте везе гајећи дух заједништва. Функционисали смо као једна велика добро усклађена породица, не оспоравајући индивидуалност сваког од нас. То је оно што ће ми вероватно у будућности највише недостајати.

Планирам да завршим Економски факултет и наставим досадашњи тренд успеха, а да паралелно с тим побољшавам себе ментално, физички и карактерно.

Након студија планирам да се вратим у Пријепоље и потражим посао у струци. С обзиром на велики број приватних предузећа, сматрам да у нашем граду имамо велике могућности када је запослење у питању. Још једна од солуција јесте и покретање сопственог бизниса, што ми је велика жеља.

Потребно је пред себе поставити циљ, разрадити механизме за његово постизање и кренути у акцију, као крајњи продукт тога можемо очекивати успех. Оно што бих несумњиво могла да поручим будућим генерацијама је да сваки успех захтева време, труд, одрицање и упорност.“

Ј.Б.

  

Jasmina Beganović

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Baner oglasavanje

FTN Polimlje 300x300

Marketing

petar pan markica

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Vesti dana

MiniCalendar

jul 2021
npusčps
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kursna lista

Broj poseta sajta

7397400
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
16438
15882
73660
298992
254528
7397400

Vaš IP: 35.172.136.29
2021-07-31 20:34