donacija

VUČIĆ U PRIJEPOLJU: DO KRAJA GODINE IZGRADNJA GASOVODA

  21 maj 2021

"Danas ćemo pokušati da rešimo   mnoge probleme Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Sjenice", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom današnje posete Prijepolju i obećao da će do kraja godine početi izgradnja. primarnog i sekundrnog gasovoda za ove četiri opštine.

Posetu Zlatiborskom okrugu predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je u Prijepolju, gde se u razgovoru sa građanima upoznao sa brojnim problemima ove nerazvijene opštine. Vučić je tokom razgovora sa poljoprivrednicima video nove traktore koji su nabavljeni putem subvencija države.

vucic1

 

On je najavio da će država obezbediti subvencije u iznosu od 50 odsto za nabavku ukupno 750 novih traktora u Srbiji, kako bi seoska domaćinstva mogla da obnove mehanizaciju.

vucic75431

Nakon razgovora sa poljoprivrednicima predsednik Vučić je okupljenim građanima poručio da će se danas pokušati rešiti mnogi problemi građana Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Sjenice i najavio početak izgradnje primarnog i sekundarnog gasovoda za ove četiri opštine.

“ Izgradnja gasovoda važna je ne samo sa stanovišta ekologije. Imaćete jeftinije energente, a ono što je veoma značajno je da ćete zahvaljujući gasovodu moći da privučete investiture. Jedini uslov koji traže su putevi, brze saobraćajnice, auto putevi i gasovod. To će da košta najmanje 75 miliona evra ali će značiti promenu života u celom ovom delu Srbije”, rekao je Vučić.

On je takođe najavio da će već za dvadesetak dana mašine izaći na teren i započeti izgradnju nekoliko puteva u opštini Prijepolje.

 vucic f

“ Izgradićemo put do manastira Mileševe, kao i put Kamena Gora - Bare gde ćemo 80 milona da uložimo. Radiće se i put do Ivanja, a kasnije put Ivanje – Sopotnica. Ono što je takođe važno za ljude koji žive u Brodarevu i Velikoj Župi je da ćemo kraj magistralnog puta očistiti sve kanale i izgraditi bankine kako bi dobili bezbednije puteve za decu, građane i sve ljude koji putuju ka Crnoj Gori. Građanima takođe obećavamo izgradnju nove trafostanice u Velikoj Župi. Takođe smo obećali da ćemo u nekoliko mesta prema Aljinovićima potpuno urediti nisko naponsku mrežu”.

Vučić je naglasio da je strateški najvažnije da se urade putevi, kako bi došli investitori u taj kraj.Vučić kaže da će država uraditi brzu saobraćajnicu koja će spojiti Prijepolje sa Dugom Poljanom, gde će proći deonica autoputa Požega - Duga Poljana - Boljare na granici sa Crnom Gorom. Podsetio je da će taj deo Srbije biti povezan autoputem do Kotromana.

“Uz gasovod, strateški za Prijepolje veoma važno, je da ćemo u dužini od 40 kilometara uraditi brzu saobraćajnicu koja će Prijepolje spojiti sa auto putem, što će u ovaj grad privući invetitore. Ići ćemo na dalja ulaganja u Zdravstveni centar i tu ćemo 10 miliona eura da uložimo. Pomoći ćemo opštini da vrati svoje dugove kako bi još bolje radila i bila na usluzi građanima. Sve ovo radimo kako bi privukli nekog od većih investitora jer Prijepolje je jedna od 19 opština u koje nismo doveli značajnijeg investitora”, rekao je Vučić .

Na kraju, predsednik Aleksandar Vučić još je poručio:

“Ovde sam razgovarao sa mnogo divnih ljudi. Razgovarao sami i sa dečacima Strahinjom i Milovanom, ali sam razgovarao i sa Vahidinom i Najilom. Hoću da vas molim da čuvate najbolje odnose između Srba i Bošnjaka. Nama je potrebno, ne da pričamo samo o miru i stabilnosti jer to imamo, hoću da budemo najbliži i najbolji jedni sa drugima!

Predsednik je zatim započeo sastanak sa predsednicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica, kome prisustvuju i ministri Tomislav Momirović, Zlatibor Lončar, Anđelka Atansković, Irena Vujović, kao i direktori državnih preduzeća Milorad Grčić, Goran Puzović, Dušan Bajatović, Zoran Drobnjak, Bojan Atlagić i Nebojša Šurlan, kao i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević

Predsednik posetu Zlatiborskom okrugu nastavlja u Priboju gde će otvoriti hotel "Terme 36.6", a potom i fabriku AFT.

Nekadašnji hotel "Priboj", koji se nalazi u centru starog Priboja, otvoren 1950. godine, kasnije poznat pod imenom hotel "Bicc", od danas, potpuno renovinar, nosi naziv "Terme 36.6".

AFT je nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom delova za automobilsku industriju i koja će danas zvanično otvoriti svoju fabriku i u Priboju.

J.B.

Jasmina Beganović

Novinar nedeljnog lista "Polimlje".

Baner oglasavanje

FTN Polimlje 300x300

Marketing

petar pan markica

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Vesti dana

MiniCalendar

jul 2021
npusčps
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kursna lista

Broj poseta sajta

7397310
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
16348
15882
73570
298902
254528
7397310

Vaš IP: 35.172.136.29
2021-07-31 20:05