donacija

15. SEDNICA SO PRIJEPOLJE: DVA NOVA RAZREŠENJA I POSTAVLJENJA UZ KANONADU EPSKIH CITATA I UVREDA

  30 jun 2022

Od Kosovskog boja, „seče knezova“, Njegoševog topuza, odnosa Srba i Bošnjaka, „jednog čoveka“, „veza sa krimi klanovima“, do“ ribe koja smrdi od glave“, rezime je onog što se moglo čuti u novoj prekompoziciji snaga u prijepoljskoj Skupštini.

Sednica je počela verifikacijom mandata nove odbornice SDP-a Merise Ahmetović i formiranjem dve odoborničke grupe SPP- Naso Planić sa 3 odbornika i Bošnjačko-srpski savez – Samir Tandir sa 4 odbornika.

Već kod dopune Dnevnog reda sa 5 novih tačaka, otpočele su oštre diskusije, kada je većina odbila predlog odbornika Zulkefila Sadovića da Skupština debatuje o njegovoj dopuni pod nazivom „Predsedniče Vučiću, dođite u Prijepolje-ništa nismo uradili“, aludirajući da izvršna vlast nije realizovala 21 tačku tadašnjeg dogovora i da o tome odbornici trebaju da diskutuju.

Od 5 dopuna Dnevnog reda koje je usvojila većina, prve dve urgentne tačke su bile Razrešenje dosadašnjeg i izbor novog  zamenika predsednika SO Prijepolje i Razrešenje dosadašnjeg i izbor novog člana Opštinskog veća Prijepolja.

so pp babić

Predsednik opštine Babić je  obrazložio razrešenje zamenika predsednika Skupštine opštine Stanka Kijanovića, njegovim neangažovanjem u radu i nepoštovanjem koalicionog dogovora, dok je u slučaju većnika Mersida Mekića izrazio zahvalnost za dosadašnji konstruktivni doprinos u radu Veća,  ističući da je kršenje koalicionih dogovora od strane njegove partijske opcije dovelo do razmimoilaženja i do ove situacije. Odgovarajući na optužbe opozicionih odobornika da se u Prijepolju ništa nije uradilo, Babić je naglasio da je situacija upravo obrnuta i da se nikada nije više radilo, asfaltiralo i realizovalo projekata nego u ovoj godini i da država Srbija kroz Ministarstva i druge institucije nikada nije bila prisutnija i da zahvaljujući predsedniku Vučiću u Prijepolje nikada nije bilo više investirano i planirano nego sada.

so pp tandir

Odbornici Tandir, Hajdarević, Sadović, Rovčanin i Kijanović obrazlažući svoje protivljenje predloženim razrešenjima i postavljenjima, oštro su kritikovali opštinsku vlast koja prema njihovim rečima, nije dala ni jedan valjan razlog zašto smenjuje dvojicu funkcionera i uskraćuje im pravo da imaju vlastiti stav, da nisu dali valjana obrazloženja za predložene kandidate i njihove biografije i da je na delu upodobljavanje političke većine u Prijepolju.  

Tajnim glasanjem u kom nisu hteli da učestvuju opozicioni odbornici, Skupština opštine Prijepolje je razrešila Stanka Kijanovića sa mesta zamenika predsednika Skupštine sa 21 glasom Za, a na njegovo mesto izabrala doktorku Tatjanu Drobnjak, dok je za smenu većnika Mersida Mekića glasalo 24 odobnika Za, a za imenovanje novog člana Opštinskog veća Prijepolja, Dragomira Rvovića šumarskog tehničara, izjasnio se 21 odobornik.

so pp bato sadsovic

Ovakve odluke većine, rasplamsale su nastupe opozicionih odbornika koji su povodom sledećih tački Dnevnog reda prešli u otvorenu konfrontaciju u kojoj se dijapazon izgovorenog kretao od teških optužbi na račun predsednika opštine i koalicione većine do metafora Kosovskog boja, seče knezova, uvođenja Kosovskog sindroma u Prijepolje, citata Njegoša o topuzima i nečovještvu, lumpovanja po Beogradskim splavovima, veza sa kriminalnim klanovima,  fejsbuk prozivkama na nacionalnoj osnovi, optužbama da se Pravilnikom o postavljanju i uklanjanju privremenih objekata želi delovati po nacionalnoj i partijskoj pripadnosti vlasnika spornih lokacija, rečniku predsednika opštine, „ujedanju“ i samovolji....

so pp 2

Upravo je predloženo usvajanje novog Pravilnika o postavljanju i uklanjanju privremenih objekata bio tačka na kojoj su odbornici i većine i opozicije imali najoštrije diskusije u kojima se izgubila svaka mera govornika obe strane,  pa su objekti, privredni subjekti i vlasnici spominjani po imenu, po nacionalnoj i partijskoj pripadnosti. Da opozicioni odbornici ne budu jedini koji su kritikovali vlast i nadležne organe u opštinskoj upravi, pobrinuo se i odbornik većine iz redova SRS Milanko Jovanović, koji je imao primedbe na postupanje nadležnih opštinskih službi i inspekcija , prema njegovim rečima,  na  nelegalnu gradnju stambeno-poslovnog prostora u Vakufu, nove pumpe bez adekvatne dokumentacije i pitanja u vezi rušenja kuće u Podvaroši, a njegovo izlaganje o pojedinim opštinskim službenicima je na trenutke dobijalo uvredljiv karakter, zbog čega mu je predsednik Skupštine izrekao i opomenu.  

so pp 3

Na objedinjenim tačkama o JKP Lim i deponiji Banjica, Skupština je prekinula današnje zasedanje i nastavak zakazala za petak 1. jul sa početkom u 10 časova. Na sutrašnjoj sednici odbornicima je ostalo da razmotre još 12 tačaka i donesu odluke o istim.

G.R.

Baner oglasavanje

polimlje111

Bajramske čestitke

Marketing

 

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Vesti dana

MiniCalendar

avgust 2022
npusčps
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Kursna lista

Broj poseta sajta

11035079
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
3146
13356
47499
208660
354041
11035079

Vaš IP: 3.238.225.8
2022-08-19 07:23