donacija

НАСТАВАК 15. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ: „ КО ЈЕ ОВДЕ КОМЕ ОПОЗИЦИЈА? “

  02 jul 2022

У наставку 15. седнице Скупштине општине Пријепоље усвојене су све предложене тачке са две допуне Дневног реда, уз све јаснију  диференцијацију на опозицију и позицију.

На самом почетку наставка заседања, расправа о раду ЈКП „Лим“ очекивано је изазвала највише дискусија и питања иначе малог броја одборника који су данас присуствовали наставку седнице. Уместо озбиљне аргументоване дискусије и предлога за нагомилана комунално-инфраструктурна питања, у дијапазону од „цена којима се купује социјални мир“ а са којима се не може пословати позитивно, преко енигме зване Топлана и енергенти за предстојећу зиму, постојању или непостојања ресурса ЈКП и локалне самоуправе  за управљање гробљима и одржавање локалних путева, неуређене канализационе мреже минималног обухвата, примарне селекције отпада, управљања отпадом и неизвесности са роковима почетка рада Санитарне депоније Бањица, расправа о овим виталним питањима за грађане Пријепоља отишла је у сасвим другом смеру и још јасније наговестила поделе и политичке сукобе у локалном парламенту.

hajdarevic

Прво је дискусију у другом смеру одвео одборник Сабахудин Хајдаревић, члан новоформиране одборничке групе „Бошњачко–српски савез Самир Тандир“ који је разлог лошег пословања од 3,5 милиона  видео, ни мање ни више него у писму и језику који се користе на рачунима комуналног а који по његовим речима  нису у складу са Уставом Србије. Рачуни као такви вређају прво Србе јер су писани на латиници, а увредљиви су и за Бошњаке јер су на српском језику. Све то изазива револт код корисника услуга ЈКП„Лим“, који због тога не желе да плаћају рачуне, рекао је Хајдаревић, назвавши ту праксу „правничком наказом“.

Шеф одборничке групе Бошњачко–српски савез – Самир Тандир поновио је оптужбе од јуче на рачун рада локалне самоуправе, констатујући да су у решењу комуналних проблема држава Србије, председник Вучић, народни посланик Крсто Јањушевић и ресорно Министарство за заштиту животне средине одрадили свој посао а да одговорност лежи на председнику Бабићу.

Elvin Banjica

Одборници Сеад Ровчанин и Елвин Бањица похвалили су  рад ЈКП „Лим“ у датим околностима и тешкоћама у којима послује, истачући примере добре праксе из својих средина и предузећа кроз добру сарадњу у случајевима ургентних радова на мрежи у Великој Жупи и брзом одговору на позиве грађана и привредних субјеката у критичним ситуацијама из делокруга рада ЈКП „Лим“.

Најконкретнији са питањима у вези рада ЈКП „Лим“ је очекивано био еколог из Групе грађана- За чисто Пријепоље Оливер Мрдак, који је захтевао од локалне самоуправе и комуналног предузећа као и свих чинилаца у локалној заједници да се покрену по питању нарастајућих проблема у свим сегментима управљања комуналним отпадом и сепарацијом истог, стања у Топлани и начина плаћања греајања, водоводне и канализационе мреже као и планских и стратешких докумената. Одборник Мрдовић је збуњен променама и партијским поделама изјавио  да више ни њему ни грађанима није јасно ко је овде коме опозиција консатујући да је једино сигуран да је председник Бабић сам себи најјача опозиција.

sednica soprijepolke

Похвале су се могле чути током расправе  о извештају за прошлу годину ПУ Миша Цвијовић а додатно је обећано да ће у септембру вртић добити нове просторије у основној школи „Владимир Перић Валтер“, чиме би се листа чекања од 150-оро деце могла и укинути. Тако би Пријепоље постао једна од ретких општина у Србији без листе чекања за упис деце у вртић.

Позитивне оцене су се могле чути и за  рад Дома културе, Музеја, Црвеног крста и Центра за социјални рад, Библиотеке Вук Караџић и Општински штаб за ванредне ситуације.

Г.Р.

 

Baner oglasavanje

polimlje111

Bajramske čestitke

Marketing

 

jkp lim

jkp lim

es komerc mala1

Vesti dana

MiniCalendar

avgust 2022
npusčps
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Kursna lista

Broj poseta sajta

11034648
Danas
Juče
Ove sedmice
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
2715
13356
47068
208229
354041
11034648

Vaš IP: 3.238.225.8
2022-08-19 06:13